Articole



___





http://vestitorul.blogspot.com/search/label/Paisie%20Aghioritul

Forumuri ortodoxe


Asociatii-Fundatii ortodoxe



.

.

Catolicii şi fraţii lor ..."extratereştrii"!!!


Vaticanul are obsesia "fraternala": daca pentru raposatul papa Ioan Paul II evreii erau "fratii nostri mai mari"(i nostri fratelli maggiori), pentru lezuitul argentinian Jose Gabriel Funes, astronomul si consilierul papei Benedict XVI, se poate vorbi despre..."fratele nostru extraterestru": Per dirla con san Francesco, se consideriamo le creature terrene come "fratello"e "sorella", perché non potremmo parlare anche di un "fratello extraterrestre"? Forebe parte comunche della creazione...(in l'Observatore Romano, 13 mai 2008)

In ultima vreme, catolicii, sarmanii de ei, continuandu-si ratacirea de peste 1000 de ani (prin care se adapteaza mereu duhului lumesc, doar-doar vor fi apreciati ca populari si apropiati de oameni), vor sa "evanghelizeze" nu numai cele mai indepartate plaiuri ale lumii reale, ci si altele, cu mult mai indepartate, din irealitate. Adica au terminat treaba cu oamenii terestrii, iar acum isi dau cu presupusul despre...extraterestrii, vrand chiar sa dialogheze cu ei. Eu cred, insa, ca mai intai extraterestrii insisi au inceput sa dialogheze cu catolicii si sa-i invete - sa le inspire adica, mai la aratare, mai in ascuns - drumul catre lumea lor...Caci cu fiecare erezie, cu fiecare minciuna, cu fiecare inventie dogmatica sau practica, ei, catolicii, s-au adancit in explorarea lumii ireale si intunecate a extraterestrilor. Si-uite asa catolicii s-au ratacit progresiv de la Calea Vietii, au iesit din Biserica lui Hristos , au lepadat Duhul Adevarului, Duhul lui Hristos pentru a se umple de duhul minciunii, duhul diavolului si al extraterestrilor lui...
Dar, daca si evolutionismul, teoria existentei extraterestrilor reprezinta pentru toti ce fascinati de basme - chiar si SF - inca o pista falsa pentru care-si pierd mintea si energia, dispretuind Dargostea sincera a lui Dumnezeu si Adevarul deplin descoperit de El pentru binele nostru vesnic. Caci promovarea oricaror conceptii din care lipsesc Iisus Hristos si continutul descoperirii Sale reale arta razvratirea omului fata de Dumnezeu, razvratire inceputa candva in rai, cu Adam si Eva. Insa experienta razvratirii fata de Dumnezeu, orice forme ar lua, e una mortala.

Iar diavolul - tatal minciunii, incepatorul vicleniei si al hulei, urzitorul rautatilor ai al fanteziilor smintitoare - e cel dintai ucigas de oameni. Fenomenul uciderii spirituale treptate la care este supus omul - prin nestiinta, lenevie, prostie, patimi degradante, idei strambe, conceptii gresite despre Dumnezeu, lume, om si matuire, superstitii, ocultism, satanism declarat - e mai vizibil azi ca oricand. Iar framantarile legate de viata pe alte planete, de cum era lumea acum 15 miliarde de ani, de oameni rapiti de OZN-uri (de ce ar trebui oameni rapiti de fiinte superioare?!), de echivalenta religiilor, de personificarea animalelor, monstrilor si robotilor, de experimentarea vrajitoriei si ocultismului (gen Harry Potter si Halloween), si altele asemenea, nu sunt decat false probleme (diversiuni) in care diavolul ne arunca spre a ne tulbura si a ne devia de la scopul existentei noastre: dobandirea vietii vesnice si experierea (trairea) indumnezeirii prin Iisus Hristos - Calea, Adevarul si Viata. Insa Jertfa lui Hristos a fost cele mai srios si mai dureros eveniment din istorie, incat nu-l putem ignora sau acoperii cu basme si plasmuriri pseudo-stiintifice.
Cat despre Sfintii Ingeri care-L slujesc pe Iisus Hristos si care-i ajuta pe oameni spre mantuire, ei nu sunt nici extraterestri, nici medium-uri, nici alte aratari in plan material, ci sunt fiinte pur spirituale si ascultatoare de Dumnezeu. Ei nu sunt la discretia noastra prin formule si practici de magie, sau de stiinta "oculta"ca duhurile necurate...Dar aplecarea omului contemporan spre "semne si minuni paranormale" ba chiar spre idolatrizarea fapturilor ireale extraterestre (idealuri, filme, reviste, discutii), arata foarte clar ca suntem "in vremurile cele de apoi, [cand] unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si invataturile demonilor" (I Timotei 4, 1) si "nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci dornici sa-si desfateze auzul - isi vor gramadi invatatori dupa pofetele lor, si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme (II Timotei 4, 3-4).

Atentie mare, fratilor! Extraterestrii ca vietuitori pe alte planete nu exista. Exista numai demoni care, prin tot felul de invataturi false si naluciri mestesugite, ii ispitesc oamenii ca sa-i rupa de realitatea creata de Dumnezeu si sa-i arunce in iluzii de tot felul. Exista si oamenii inselati (jurnalisti de scandal, scriitori, "savanti", cercuri oculte, trusturi media chiar) care incearca sa manipuleze lumea prin variate dezinformari. De aceea, omul trebuie sa-si scuture mintea de toate fumigenele diavolesti, de toate fantasmele si parerile gresite ale nestiintei si a le patimilor, prin pocainta, pentru a-L putea cunoaste (vedea) real pe Dumnezeu si lumea reala facuta de El, in care omul se poate mantui. Nimeni nu se mantuieste in afara lumii reale, ci in interiorul ei si al Bisericii - cea mai inalta realitate a acestei lumi, in care e prezent Dumnezeu prin Duhul Sau cel Sfant! Daca Mantuitorul Hristos ne-a lasat in Biserica Sa (Unica, Universala si Sfanta, Ortodoxa) Duhul Adevarului, Care ne calauzeste la tot Adevarul, si daca nici Hristos, nici Sfintii Apostoli, nici Sfintii Parinti nu au dezvoltat niciodata subiectul "extraterestrilor", ba inca l-au combatut odata cu fabulatiile nevrednice de atentie, inseamna ca trebuie respins orice demers iscoditor in lumea iluziilor dracesti de felul acesta.
Fratilor timpul vietii noastre e prea scurt si prea valoros ca sa-l pierdem in cautari inutile, in explorarea a tot felul de fundaturi ideatice sau imaginare. Noi trebuie sa fructificam timpul, impodobindu-l prin cunoasterea lui Dumnezeu, prin rugaciune, prin pocainta si iubire, in Biserica Dreptmaritoare a lui Hristos. Doar purtandu-l astfel pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos in gandurile si in faptele noastre, pregustam inca din aceasta viata terestra Viata vessnica dumnezeiasca si nadajduim a dobandi deplin bucuria si cunoasterea lui Dumnezeu, ca si a lumii frumoase facute de El pentru oameni si condusa neincetat de El prin Hristos. Pentru ca" aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, Singurul Dumnezeu Adevarat, si pe Iisus Hristos, pe Care Tu L-ai trimis "(Ioan 17, 3). In aceasta iubire, credinta, cunoastere si ascultare de Dumnezeu sa ramanem si noi in veci.

Protosinghel Mihail STANCIU
Egumenul Sfintei Manastiri Antim

din "Lumea Credintei", iunie 2008
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails

Arhivă



___


Sf. Justin Popovici

Din unica şi nedespărţita Biserică a lui Hristos, în diferite timpuri, s-au desprins şi s-au tăiat ereticii şi schismaticii, care au şi încetat să fie mădulare ale Bisericii. Unii ca aceştia au fost romano-catolicii şi protestanţii şi uniaţii cu tot restul legiunilor eretice şi schismatice. Ecumenismul e numele de obşte pentru toate pseudo-creştinismele, pentru pseudo-bisericile Europei Apusene. În el se află inima tuturor umanismelor europene cu papismul în frunte, iar toate aceste pseudo-creştinisme, toate aceste pseudo-biserici nu sunt nimic altceva decît erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obşte este acela de “pan-erezie” (erezie universală). De ce? Fiindcă în cursul istoriei, felurite erezii tăgăduiau sau denaturau anumite însuşiri ale Dumnezeu-Omului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeu-Omul în întregime şi pun în locul Lui pe omul european. În această privinţă nu e nici o deosebire esenţială între papism, protestantism, ecumenism şi celelalte secte, al căror nume este “legiune”.

Rugăciunea de dimineaţă a Părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât Eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

Articole recomandate







Comentarii

Persoane interesate

toateBlogurile.ro

Parintele Ilie Cleopa:


Vizionați înregistrarea:

Profeţia Sf. Nil Athonitul-

Părinți duhovnicești