Articole



___





http://vestitorul.blogspot.com/search/label/Paisie%20Aghioritul

Forumuri ortodoxe


Asociatii-Fundatii ortodoxe



.

.

Apocalipsa din luna mai

>>> acum şi pe meleaguri ruseşti...

Cei 29 de membri ai unei secte din Rusia (regiunea Penza) au săpat un adăpost subteran, l-au umplut cu provizii și apă și acum așteaptă apocalipsa, care conform credinței lor va fi în luna Mai a anului viitor. Secta se numește „adevărata biserică ortodoxă rusă” și membrii ei împreună cu 4 copii s-au mutat deja în adăpostul subteran care este prevăzut cu ziduri de beton, o bucătărie și celule de tip monastic. Scrisoarea trimisă autorităților spune că s-au adăpostit de bună voie. De asemena, ei spun că-și vor da foc dacă autorităților vor interveni pentru a-I scoate afară cu forța.
Părintele Piotr, liderul grupului are o anchetă deschisă împotriva sa. Când (dacă) va ieși din adăpost, va fi supus unei evaluări psihiatrice și dacă e sănătos la minte va fi pasibil la o pedeapsă de 3 ani în închisoare.
Părintele Piotr susține că Dumnezeu le-a spus cum să procedeze. În ceruri acum se scrie o carte despre ei, a mai zis el. Oricum, până ajung la ceruri, o să moară de frig. Adăpostul nu are căldură și sunt doar 12-17 grade Celsius înăuntru.
Ce să mai zicem? Păcat de ei! Că e păcat și de un singur individ care moare pentru o minciună!



Secta baricadatã a iesit la luminã

Andreea Romanovschi
Miercuri, 02 Aprilie 2008

14 membri ai grupãrii apocaliptice de la Penza au abandonat grota surpatã de topirea zãpezii.
Paisprezece membri ai sectei Adevãrata Bisericã Ortodoxã Rusã au iesit din ascunzãtoarea lor subteranã în care se adãpostiserã pentru a astepta Apocalipsa, dupã ce tavanul grotei s-a prãbusit. Membrii sectei, 35 la numãr, si-au sãpat ascunzãtoarea anul trecut în regiunea Penza, la circa 650 de kilometri de Moscova, si au coborât în subteran în noiembrie pentru a astepta sfârsitul lumii, care, potrivit lor, ar veni în luna mai, aminteste AFP. Sectantii aveau, oricum, de gând sã iasã la luminã la 27 aprilie, cu ocazia Pastelui Ortodox.

Cei paisprezece, dintre care douã fetiþe, au iesit la suprafaþã la circa douã ore dupã prãbusirea tavanului, determinatã de ploi si topirea zãpezii. În grotã au mai rãmas însã paisprezece persoane, între care si doi copii. Potrivit autoritãtilor locale, unul dintre acestia are numai opt luni. Marti, la ora localã 7.45, douã «camere» ale grotei s-au surpat, determinând 14 persoane sã iasã la suprafatã, a anuntat viceguvernatorul Oleg Melnitcenko. Toate aceste persoane au refuzat însã orice ajutor medical. Autoritãtile au anuntat cã sectantii erau totusi într-o stare bunã de sãnãtate, având în vedere cã au petrecut aproape o jumãtate de an sub pãmânt. Alti sapte membri ai sectei iesiserã din ascunzãtoare vineri, dupã negocieri intense cu fondatorul acesteia Piotr Kuzneþov, numit de adepþi Tata Piotr.

Kuznetov, un inginer în vârstã de 43 de ani, diagnosticat cu schizofrenie dupã ce a anuntat venirea sfârsitului lumii pe baza citirii astrelor, a fost internat într-un spital de psihiatrie. Autoritãtile i-au permis însã sã iasã din spital pentru a negocia cu adeptii sãi. Dupã fondarea sectei, Tata Piotr nu a vrut sã coboare în grotã, explicându-le adeptilor sãi cã el are alte misiuni în viatã.

În Rusia existã peste 80 de secte, însumând între 600.000 si 800.000 de membri. Cele mai multe au fost fondate dupã destrãmarea URSS, pe fondul vidului spiritual lãsat în urmã de cãderea comunismului.
blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails

Arhivă



___


Sf. Justin Popovici

Din unica şi nedespărţita Biserică a lui Hristos, în diferite timpuri, s-au desprins şi s-au tăiat ereticii şi schismaticii, care au şi încetat să fie mădulare ale Bisericii. Unii ca aceştia au fost romano-catolicii şi protestanţii şi uniaţii cu tot restul legiunilor eretice şi schismatice. Ecumenismul e numele de obşte pentru toate pseudo-creştinismele, pentru pseudo-bisericile Europei Apusene. În el se află inima tuturor umanismelor europene cu papismul în frunte, iar toate aceste pseudo-creştinisme, toate aceste pseudo-biserici nu sunt nimic altceva decît erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obşte este acela de “pan-erezie” (erezie universală). De ce? Fiindcă în cursul istoriei, felurite erezii tăgăduiau sau denaturau anumite însuşiri ale Dumnezeu-Omului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeu-Omul în întregime şi pun în locul Lui pe omul european. În această privinţă nu e nici o deosebire esenţială între papism, protestantism, ecumenism şi celelalte secte, al căror nume este “legiune”.

Rugăciunea de dimineaţă a Părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât Eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

Articole recomandate







Comentarii

Persoane interesate

toateBlogurile.ro

Parintele Ilie Cleopa:


Vizionați înregistrarea:

Profeţia Sf. Nil Athonitul-

Părinți duhovnicești