Articole



___





http://vestitorul.blogspot.com/search/label/Paisie%20Aghioritul

Forumuri ortodoxe


Asociatii-Fundatii ortodoxe



.

.

Profeţia Părintelui Arsenie Boca despre România e pe cale să se împlinească

Fotografie de arhivă

Profeţia Părintelui Arsenie Boca


Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei ţări: Ungaria, Bulgaria şi Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Şi pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”.


(Chiş Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureş)


Un articol apărut în ziarul Ziua şi preluat de Marian Bătăiosu

Profetia Parintelui Arsenie Boca se pare ca se va implini: Budapesta, Kievul, Sofia si Moscova asteapta o “conjunctura favorabila” pentru a rupe teritorii din Romania, ameninta Nezavisimaia Gazeta. Iar vinovata este clasa politica romaneasca care a inrobit Romania americanilor, in loc sa fi jucat inteligent de pe pozitia neutralitatii:

Un asa-zis analist rus, Zurab Todua, ameninta Romania, in urma cu o saptamana, ca modificarile teritoriale pe care le-ar avea in vedere nu vor afecta doar Republica Moldova si Ucraina, ci risca sa se intoarca impotriva sa si sa ii aduca propriile pierderi teritoriale. Astfel, “specialistul” afirma ca tara noastra ar putea pierde Transilvania, in favoarea Ungariei, si ca nici Bulgaria nu ar sta cu mainile in san. Mergand pe o idee asemanatoare, cu titlul “Moldova amenintata de ’scenariul kosovar’” si subtitlul “Presedintele Romaniei, Traian Basescu, incepe jocuri riscante”, publicatia rusa Nezavisimaia Gazeta scrie (sub semnatura aceluias “expert”) ca liderii de la Bucuresti ar trebui sa ia in considerare ca, in timp ce ei calculeaza avantajele de pe urma “inghitirii” Republicii Moldova, cu o si mai mare speranta asteapta o “conjunctura favorabila” Budapesta, Kievul, Sofia si Moscova. Orice incercare de a pune intr-o forma sau alta sub semnul intrebarii granitele stabilite in Europa de Est vor lovi inevitabil interesele Romaniei.

“Bucurestiul recunoaste Republica Moldova si sprijina integritatea sa teritoriala”, a declarat zilele trecute presedintele roman Traian Basescu, la Sulina. Prin aceasta, liderul roman a incercat sa-si nuanteze afirmatiile mai vechi pe aceasta tema: nu cu mult timp in urma Basescu declara ca Romania nu recunoaste granita cu Republica Moldova, care este, de fapt, o consecinta a Pactului Ribbentrop-Molotov, scrie cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pozitia Bucurestiului fata de vecinii sai estici – Republica Moldova si Ucraina – a fost mereu una duplicitara. Recunoscand in vorbe granitele stabilite, mai ales in ajunul aderarii la Uniunea Europeana in 2007, in realitate, oficialitatile romane subliniau mereu necesitatea “condamnarii consecintelor Pactului Ribbentrop-Molotov”. In acelasi timp, ele ignorau cu o incapatanare de invidiat amanuntul ca respectivul pact si-a pierdut din credibilitate din momentul in care Germania a atacat URSS, la 22 iunie 1941, sustine ziarul.

Diplomatia romana reusise sa plaseze unele pasaje privind condamnarea consecintelor pactului in tratatele de baza semnate cu Ucraina si Rusia. La acea data, aminteste Nezavisimaia Gazeta, Kievul si Moscova ignorasera atentionarile specialistilor privind pericolul subevaluarii echilibristicii verbale din jurul pactului. Intre timp, acest lucru a permis crearea de premise pentru ridicarea problemei Pactului Ribbentrop-Molotov.

Romania nu a reusit sa “digere” Basarabia si “alte teritorii obtinute in 1918″

Astazi, pozitia Romaniei s-a schimbat: acum nu mai este vorba de condamnare, ci de necesitatea de a lichida consecintele pactului. Prin aceasta, sustine ziarul rus, Romania intelege in primul rand lichidarea statalitatii Republicii Moldova si, in al doilea rand, alipirea la Romania a teritoriilor Bucovinei de Nord si Basarabiei de Sud, care intre 1918 si 1940 intrau in componenta sa, iar acum sunt parti ale Ucrainei.

Autorul rus, deranjat de ziarul ZIUA

Incercand sa fundamenteze aceste pretentii, politicienii, diplomatii si jurnalistii romani ( este citat Ziarul ZIUA chiar la inceputul materialului) invoca exemplul reunificarii Germaniei, precedentul Kosovo, Timorul de Est, atat de adorat de separatistii de toate neamurile, si recunoasterea de catre Rusia a Osetiei de Sud si Abhaziei. Insa ei nu tin cont de elementele istorice si de faptul ca statele lumii fac parte din “categorii de greutate diferite”, comenteaza cotidianul rus.

De fapt, intre cele doua razboaie mondiale Romania a incercat dar nu a reusit sa “digere” Basarabia si alte teritorii obtinute in 1918: nu au ajuns resursele, fortele, experienta administrativa si intelectul, comenteaza publicatia citata. In mare parte, tocmai din acest motiv in a doua jumatate a anilor 30, in Romania, s-a declansat o criza politica interna care a dus la dictatura si la participarea tarii de partea Germaniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Romania contribuie nu doar la schisma dintre vecini, ci si din propria tara

Din pacate, de cele mai multe ori lectiile istoriei sunt date uitarii. Aspiratia de a nu recunoaste “consecintele politico-juridice ale pactului” urmareste scopul de a “deschide ulterior dosarul problemei, atunci cand conjunctura politica va deveni mai favorabila”. Se pare ca Basescu a ajuns la concluzia ca acum este timpul potrivit, scrie cotidianul rus Nezavisimaia Gazeta.

La data de 29 iulie, in Republica Moldova au fost programate alegeri parlamentare anticipate. Potrivit Nezavisimaia Gazeta, este de asteptat ca rezultatele acestora nu vor fi din nou pe placul opozitiei, care va incerca iarasi sa-si aduca sustinatorii in strada, ca la 7 aprilie. O parte din opozitia moldoveana considera ca statul Republica Moldova nu trebuie sa existe, iar Romania sprijina aceste atitudini.

Insa, atentioneaza cotidianul rus, liderii de la Bucuresti ar trebui sa ia in considerare ca, in timp ce ei calculeaza avantajele de pe urma “inghitirii” Republicii Moldova, cu si mai mare speranta asteapta aceasta “conjunctura favorabila” Budapesta, Kievul, Sofia si Moscova. Orice incercare de a pune intr-o forma sau alta sub semnul intrebarii granitele stabilite in Europa de Est vor lovi inevitabil interesele Romaniei.

Cei un milion si jumatate de maghiari din Transilvania aspira demult la autonomie, iar expansiunea Romaniei spre Est va dezlega mainile Budapestei. Pentru unguri, Transilvania inseamna mai mult decat Kosovo pentru sarbi, subliniaza cotidianul rus.

Alimentand aspiratiile unioniste din Republica Moldova, Romania contribuie nu doar la schisma dintre vecini, ci si din propria tara.

Traian Basescu vrea confruntari interetnice, conflicte si razboaie

Nu toti locuitorii Romaniei sprijina ideea unirii cu R.Moldova, iar in aceasta tara unirea nu va fi acceptata de o parte importanta – sau chiar majoritara – de moldoveni, fara a mai vorbi de rusi, ucraineni, gagauzi, bulgari si de reprezentantii altor nationalitati.

Traian Basescu a pus la cale un joc periculos: spre deosebire de UE, care propune o miscare evolutionista catre stergerea granitelor, presedintele Romaniei vrea sa impuna calea revolutionara, echivalenta cu noi confruntari interetnice, cu conflicte si razboaie. In final, chiar integritatea teritoriala a Romaniei ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, conchide autorul articolului.

blog comments powered by Disqus
Related Posts with Thumbnails

Arhivă



___


Sf. Justin Popovici

Din unica şi nedespărţita Biserică a lui Hristos, în diferite timpuri, s-au desprins şi s-au tăiat ereticii şi schismaticii, care au şi încetat să fie mădulare ale Bisericii. Unii ca aceştia au fost romano-catolicii şi protestanţii şi uniaţii cu tot restul legiunilor eretice şi schismatice. Ecumenismul e numele de obşte pentru toate pseudo-creştinismele, pentru pseudo-bisericile Europei Apusene. În el se află inima tuturor umanismelor europene cu papismul în frunte, iar toate aceste pseudo-creştinisme, toate aceste pseudo-biserici nu sunt nimic altceva decît erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obşte este acela de “pan-erezie” (erezie universală). De ce? Fiindcă în cursul istoriei, felurite erezii tăgăduiau sau denaturau anumite însuşiri ale Dumnezeu-Omului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeu-Omul în întregime şi pun în locul Lui pe omul european. În această privinţă nu e nici o deosebire esenţială între papism, protestantism, ecumenism şi celelalte secte, al căror nume este “legiune”.

Rugăciunea de dimineaţă a Părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât Eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

Articole recomandate







Comentarii

Persoane interesate

toateBlogurile.ro

Parintele Ilie Cleopa:


Vizionați înregistrarea:

Profeţia Sf. Nil Athonitul-

Părinți duhovnicești