Articole



___





http://vestitorul.blogspot.com/search/label/Paisie%20Aghioritul

Forumuri ortodoxe


Asociatii-Fundatii ortodoxe



.

.

MEDIAFAX: Societatea civilă va reclama în instanţă Executivul în cazul codurilor juridice


Organizaţiile nonguvernamentale nemulţumite de lipsa dezbaterilor publice pe tema codurilor juridice adoptate de Guvern au anunţat, luni, că ar putea reclama în instanţă Executivul, pentru încălcarea legii transparenţei, în această săptămână.

Coaliţia de ONG-uri a anunţat, luni, lansarea oficială a campaniei "Opriţi codurile", ocazie cu care directorul Centrului pentru Resurse Juridice (CRJ), Georgiana Iorgulescu, a anunţat că ar putea declanşa în această săptămână procesul în contencios administrativ împotriva Guvernului.

"Am depus plângerea prealabilă la Guvern săptămâna trecută. Săptămâna aceasta am putea declanşa acţiunea în instanţă, întrucât legea nu ne obligă să aşteptăm un răspuns, ci doar să facem acest demers", a spus Georgiana Iorgulescu.

Directorul Executiv al CJR a afirmat că ziua în care va fi deschisă acţiunea judiciară împotriva Guvernul va fi stabilită în urma unior întâlniri cu premierul şi ministrul Justiţiei, ambele programate pentru marţi.

Mircea Toma, liderul Agenţiei de Monitorizare a Presei, a declarat, în conferinţa de presă de luni, că o parte din cei implicaţi în campania "Opriţi codurile" vor avea, marţi dimineaţă, o întâlnire cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, cu care vor discuta despre forma celor patru acte normative.

Pe de altă parte, Clubul Român de Presă va avea, tot marţi, o întâlnire cu premierul Emil Boc, pe agenda discuţiilor figurând şi subiecte legate de cele patru coduri juridice.

"În funcţie de rezultatele discuţiilor vom stabili ziua în care demarăm acţiunea în instanţă", a spus Georgiana Iorgulescu, precizând că nu se aşteaptă la evoluţii spectaculoase.

Campania "Opriţi codurile" are drept scop să convingă puterea politică de la Bucureşti de faptul că cele patru legi fundamentale conţin prevederi "neclare, abuzive şi nedemocratice".

"Există grave erori de concepţie şi de redactare", a afirmat liderul Transparency International (TI) România, Victor Alistar, în conferinţa de presă de luni.

Pe lângă demersul juridic pe care intenţionează să-l facă împotriva Guvernului, membrii coaliţiei de ONG-uri au mai hotărât să transmită nemulţumirile mai multor instituţii europene sau foruri internaţionale interesate.

"Vom scrie Comisiei Europene, Consiliului Europei sau statelor membre GRECO, dar şi tuturor factorilor de decizie români", a spus Diana Călinescu Hatneanu, directorul executiv al APADOR-CH.

În acest sens, luni ONG-urile semnatare au transmis Preşedinţiei, liderilor celor două Camere ale Parlamentului, precum şi liderilor de grup o scrisoare deschisă în care reiau nemulţumirile exprimate anterior faţă de forma actuală a celor două coduri.

Mai multe ONG-uri au depus, marţea trecută, la sediul Executivului, o plângere prealabilă acţiunii în instanţă, cerând premierului Emil Boc să retragă codurile civil, penal, de procedură civilă şi de procedură penală din dezbaterea Parlamentului, acuzând deficienţe grave ale acestora.

Părintele Nicolae Steinhardt - Cristalofilia sau despre puritate si virtuţi

Protest anti-avort la Madrid!

Predici audio ale Părintelui Arsenie Boca

(probabil citite de către altcineva)



Fiii învierii
Evanghelia samarinencei

Portretul lui Iisus

Există duhuri rele

Căsătoria

Războiul nevăzut

Evanghelia bogatului căruia i-a rodit ţarina

Pilda talanţilor

Vor veni vremuri când veţi fi vânduţi de păstorii voştri...Vor vedea păstorii cum vă sfâşie în ocol fiara sălbatică şi nu vor veni să vă apere!!!



Părintele Justin:

Dacă nu vi se spune in biserică, sunt platiţi!… sunt platiţi oameni să tacă!

Aaron Russo:“Scopul final al acestei Elite Mondiale este de a introduce in fiecare locuitor al planetei un microcip”


In premiera in Romania la un post de televiziune, B1TV a difuzat in emisiunea intitulata "Nasul" moderata de Radu Moraru, interviul cu regizorul Aaron Russo in care acesta dezvaluie planul Elitei Mondiale. Marturisirea lui Aaron a venit dupa ce acesta devenise prieten cu Nick Rockefeller, unul dintre membrii Elitei Mondiale. Nick Rockefeller mai in gluma mai in serios i-a marturisit prietenului sau Aaron diabolicul plan pe care Elita Mondiala intentioneaza sa-l aplice pentru toti locuitorii pamantului. Totodata Nick Rockefeller a incercat sa-l atraga pe Aaron in cercul acestei elite dar acesta a refuzat spunandu-i: "Oricat de simpatic mi-ai fi Nick, modul tau si modul meu de gandire sunt total opuse. Eu nu cred in sclavia oamenilor ".

Aaron Russo a intrat in atentia elitei mondiale odata cu celebrul sau documentar :"America: From Freedom to Fascism" in care Aaron a dezvaluit mai multe din secretele elitei. Dealtfel odata cu depunerea candidaturii lui Aaron la presedentia S.U.A. si obtinerea unui procent de 20% din voturi, interesul elitei de a-l recruta pe Aaron Russo in aceasta grupare nu a intarziat sa apara. Nick Rockefeller, unul dintre membri elitei promitandu-i un cip special lui Aaron in caz ca acesta ar accepta sa faca parte din cercul lor!

Mai jos puteti urmari un extras de 10 minute din ultimul interviu acordat de Aaron Russo jurnalistului Alex Jones cu privire la planul final al elitei mondiale. Aaron face aceste dezvaluiri asa cum le-a aflat de la insusi masonul Nick Rockefeller.

Aaron Russo: "Este foarte dificil sa se spuna aceste lucruri cu voce tare. Oamenii sunt eliminati, sunt intimidati. Daca vorbesti, devii un caz disparut. Dar adevarul trebuie sa iasa la lumina! De aceea fac acest interviu."

Precizare: Coincidenta sau nu, la scurt timp dupa aceste dezvaluiri Aaron Russo a murit de cancer! (oare chiar cancer sa fi fost?)



Documentarul realizat de Aaron Russo :"America: From Freedom to Fascism"

Schitul Prodromul - O binecuvântare dumnezeiască





Sfaturi ale Părintelui Justin Pârvu pentru vremurile din urmă!

Mesaj al părintelui Justin Pârvu pentru cei prigoniţi de oficialităţi in lupta antitotalitarism!





Parintele Justin Parvu - Despre microcipuri



Apologeticum

Părintele Arsenie Papacioc: VA INDEMN SA NU PRIMITI ASA CEVA!!

“RASPUNSUL ASTA ESTE : Că sunt ARSENIE ! NU PRIMESC ASA CEVA !”



DR. KATHERINE ALBRECHT CĂTRE OFICIALII ROMÂNI: "Chem pe toţi oficialii români să respingă tehnologia RFID"



Buna ziua către tot poporul român şi către guvernanţii oficiali pe care dvs i-aţi ales. Vă salut din partea oamenilor iubitori de libertate din toata lumea. Astazi Naţiunea voastră stă în faţa unei hotărâri cruciale cu privire la o tehnologie periculoasă care se numeşte RFID.

Numele meu este Doctor Katherine Albrecht şi am dedicat ultimii şase ani din viaţa mea profesională şi din carierea mea academică studierii RFID şi identificării riscurilor care ameninţă intimitatea, libertăţile civile şi în ultimă instanţă libertatea în sine. RFID este o tehnologie de identificare, care are scopul să localizeze exact şi să găsească produse în fabrici şi depozite. Nu s-a intentionat ca această tehnologie să fie folosită pentru oameni din cauza ameninţării că ar putea fi folosită abuziv şi că guvernatorii oficiali, comercianţii, criminalii şi alţii, s-ar putea s-o folosească să monitorizeze oamenii. Când eu şi patruzeci dintre cele mai mari organizatii care luptă pentru păstrarea intimităţii şi libertăţii civile din întreaga lume, inclusiv Intimitatea International, A.C.L.U., E.P.E.C şi E.F.F., am reanalizat technologia RFID, şi am studiat-o mai profund, noi am tras concluzia unanimă că nu este potrivit să se folosească această tehnologie în nici un document de identitate, permis de conducere, paşaport sau un alt document de provenienţă guvermentală.

Când eu şi co-autorul la cartea mea „Spychip”, Liz McAntir, am revăzut peste 30.000 de documente în timpul cercetării pentru această carte, incluzând scheme, whitepapers, documente confidenţiale şi altele şi am pus împreună acele informaţii, ceea ce a rezultat a fost o imagine îngrozitoare pentru viitor. Oficialii guvernmentali, comercianţii, prevad o lume în care noi toţi purtăm carnete de conducere RFID care pot fi citite prin portofelele noastre, prin genţile noastre, rucsacuri etc. Ei prevăd aparate de citire care ar putea recepta semnalele, poziţionate în uşi, sub gresie, în tavane şi în pereţi, ca să monitorizeze în secret tot ceea ce facem şi unde mergem. IBM a dezvoltat ceva care se numeşte dispozitiv personal de urmărire şi a făcut un patent ca sa facă exact acest lucru. Ei prevăd poziţionarea secretă a acestor dispozitive în mall-uri, stadioane, muzee, teatre, biblioteci, chiar lifturi şi toalete. Este clar că dacă această tehnologia merge înainte, capabilitatea ei să urmărească oamenii va fi abuzată de către comercianţi, criminali, obsedaţi şi bineînţeles de către oficialii guvernamentali. Ultimul lucru este probabil cel mai înfricosator iar voi, cei din România, care după cum toată lumea ştie v-aţi luptat atât de curajos pentru libertatea voastră şi atât de recent aţi răsturnat un tiran în propria voastră ţară, vă rog să nu permiteţi crearea tiraniei prin RFID.

Chem pe toţi oficialii români, politicieni, să respingă tehnologia RFID, utilizarea ei în documentele de identitate, în carnetele de conducere şi chem poporul român să respingă orice politician care sprijina RFID.
Aş vrea să multumesc colegilor noştri din România care au depus un efort aşa de mare ca să aducă acest subiect în atenţia opiniei publice, care au susţinut demonstraţii, care au contactat mass-media, care au redactat scrisori oficiale către Preşedintele României, către Biserica Ortodoxă şi către alte autorităţi române. Voi sunteţi o parte dintr-un val în creştere în favoarea libertăţii, care se opune aplicării tehnologiei RFID în intreaga lume şi vă salutăm. Hotărârea pe care Naţiunea voastră o va face astăzi, va avea efect nu numai asupra generaţiei actuale, dar şi asupra generaţiilor care vor veni. Nepoţii şi copiii voştri vor judeca generaţia aceasta pe baza a ceea ce veţi decide acum. Vă rog să faceţi ceea ce este corect şi să respingeţi tehnologia RFID.

Vă mulţumesc.


(Varianta video necomprimată o puteţi descărca de aici. )

Dr. Katherine Albrecht


Absolventă a uneia dintre cele mai importante Universităţi din Statele Unite, Universitatea Harvard, specializarea Administrarea Afacerii şi Marketing Internaţional, Katherine şi-a continuat pregătirea academică adăugând la aceeaşi universitate un master în Tehnologie, Inovaţie şi Educaţie.

În 2006 Katherine şi-a finalizat lucrarea de doctorat la Universitatea Harvard primind titlul de Doctor în Educaţie, Dezvoltare umană şi Psihologie. Cercetările ei s-au concentrat pe Educaţia Consumatorului şi Chestiuni legate de Intimitatea persoanei.

Katherine a devenit în ultimii 6 ani cea mai importantă voce în lupta împotriva cipurilor RFID, apărând dreptul omului la libertate şi intimitate.

Invitată la numeroase canale de televiziune ca CNN, BCC şi numeroase posturi de radio, Katherine este autoarea a şase cărţi şi a numeroase articole publicate în cea mai importantă revistă de ştiinţă din SUA - “Scientific American”. Cea mai recenta carte, Spychips: Cum marile corporatii si guvernul planifica sa urmareasca fiecare miscare a voastra cu tehnologia RFID a devenit cea mai vândută carte în America şi a primit deja câteva premii.

Katherine sprijină lupta împotriva tehnologiei RFID în întreaga lume şi mai recent şi în România.

Duminică, 15 martie 2009, Katherine a înregistrat un film şi un apel către politicienii români şi către întreaga naţiune română explicând pericolele şi riscurile tehnologiei RFID asupra omului şi exprimându-si oficial sprijinul şi mulţumirile pentru activitatea întreprinsa de către organizaţiile non-guvernamentale în lupta împotriva tehnologiei RFID.

Traducere, adaptare si sursa, Rafail Udriste

Părintele Justin Pârvu se adresează senatorilor!



Domnilor Senatori,


Cu multă părere de rău pentru că din pricina neputinţelor trupeşti nu mă găsesc în mijlocul onoratului Senat al României, îmi exprim de aici, din chilia mea din Mănăstirea Petru Vodă, către domniile voastre frământările şi controversele care preocupă societatea noastră creştin-ortodoxă şi la care am contribuit în mare parte.


Domnilor senatori,

Rugându-vă să mă iertaţi, găsesc de cuviinţă să vă adresez sentimentele mele de ortodox român şi mărturisitor: ne găsim în faţa unor stări de lucruri cu totul neobişnuite. Nu e vorba de o problemă financiară, economică sau teritorială, ci este vorba despre ducerea unei naţiuni spre pierzanie, este vorba despre un act care are urmări asupra copiilor şi nepoţilor noştri. Poporul nostru a fost un popor cinstit, care nu a vătămat şi nici nu a atacat alt popor în istorie. Noi, şi eu personal, nu suntem împotriva cipurilor şi a sistemelor biometrice - să facă cine ce crede în ţara lui. Însă pentru noi, pe lîngă Constituţia oficială, avem o Constituţie care se bazează pe conştiinţa Ortodoxiei, o Constituţie mai presus de om.

Noi nu avem nevoie de sisteme de control - de acte de identitate electronice, de cărţi de identitate, de carnete de conducere electronice, ş.a.m.d. Controlul nostru este Adevărul şi Dreptatea cu care ne-am născut din liberul arbitru cu care ne-a creat bunul Dumnezeu. Cine vrea poate să-şi construiască viaţa cum doreşte: să-şi pună fluturi în vârful nasului, bicicletă la ureche sau să strige pe străzile Bucureştiului: Vrem incest! Vrem uciderea pruncilor! Vrem homosexualitate! Vrem să avem cipuri!”. Noi credem că fiecare poate să-şi păstreze conştiinţa fără să atace caracterul neamului românesc.


Domnilor senatori,

Dumneavostră reprezentaţi ţara şi neamul - trecutul, prezentul şi viitorul. Domniile voastre trebuie să vă orientaţi spre cei care au stat înainte pe locurile pe care staţi acum: spre Ştefan cel Mare şi Sfânt, spre Matei Basarab, spre Vasile Lupu, spre Mihai Viteazul, spre Vlad Ţepeş.


Domnilor senatori,

Dacă nu se ia o hotărâre conform vederilor şi aspiraţiilor noastre româneşti şi ortodoxe, vom avea de suferit nu numai aici şi acum, ci şi dincolo în veşnicie. Domniile voastre reprezentaţi Ortodoxia şi neamul nostru; ca urmare, ştim că nu vă este uşor a delibera propuneri şi decizii care să vatăme viitorul copiilor noştri.

Noi ne rugăm cu toţii în mănăstiri pentru sănătatea, liniştea şi bunăstarea familiilor dumneavoastră. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă lumineze inimile şi minţile în acest moment crucial. Ne rugăm ca tot darul desăvîrşit, de Sus, să fie de le Părintele Luminii.

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să vă lumineze în Hristos Domnul nostru.

Amin!


Arhimandrit Iustin Pârvu,

stareţul Mănăstirii Petru Vodă

15 martie 2009

Emsiunea "Adevar sau baliverne" de la Antena 2 din 13.03.2009

Emsiunea "Adevar sau baliverne" din data de 13.03.2009 prezentata de Irina Corduneanu a tratat problema pasapoartelor biometrice cu cip si i-a avut ca invitati pe deputatul Matei Bratianu, Remus Brihac de la Ed. Predania iar prin telefon i s-a cerut opinia senatorului Dan Sova.

Aici puteti urmari emisiunea integral:

Emisiunea "Trenul vieţii" difuzată pe B1TV (13 martie 2009)

Emisiunea "Trenul vieţii" din data de 13.03.2009 prezentata de Liana Stanciu a pus in discutie pozitia Sinodului B.O.R. atat in problema pasapoartelor cu cip cat si cazul Mitropolitului Nicolae Corneanu. S-a mai pus in discutie lipsa de comunicarea dintre Patriarhie si credinciosi, implicarea Patriarhiei Romane si reactia de a raspunde la problemele ce se ivesc in aceste vremuri,[1] sând de dorit in raport cu reacţia celorlalte Patriarhii ale bisericilor ortodoxe surori la problemele serioase cu care se confruntă fiii bisericii in aceste vremuri tulburi.

Invitaţi : Parintele Vasile Ioana, actriţa Manuela Hărăbor, jurnalistul Claudiu Târziu si scriitorul Dan Ciachir,

[1] - (vezi pasapoartele cu cip, prostitutia si incestul pentru care nu mai exista raspundere penala odata cu reglementarile noului cod penal).

Urmăriţi emisiunea integral:

Să ne rugăm pentru parlamentarii din senat ca Dumnezeu să-i lumineze


Apel la Rugăciune

Mă simt dator ca şi creştin fac un apel către toţi fiii Bisericii Ortodoxe ca să pomenească fiecare în rugăciunile lor pe parlamentarii din Senatul României ca Dumnezeu să-i lumineze şi să le de-a gândul cel bun pentru ca în ziua de luni 16 martie 2009 să ia o decizie cinstită şi bineplăcută lui Dumnezeu aşa cum se cuvine într-un popor creştin-ortodox pentru respingerea paşapoartelor biometrice!.

Mai mulţi fraţii întru Hristos fac acest *Apel la Rugăciune* pe blogurile lor rugăciunea fiind necesară mai mult ca oricând în aceste vremuri tulburi. Ţin să precizez că în Biserica Ortodoxa cei de altă credinţă nu pot fi pomeniţi la Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie.

Avem datoria să ne rugăm, şi Dumnezeu care vede pretutindeni toată suflarea va face o minune pentru neamul acesta românesc .
Foarte mult contează modul cum ne raportăm la aceste probleme. Dumnezeu care este Milostiv va găsi o soluţie, dacă ne vom ruga cu toţii acordând fiecare din timpul nostru cât de puţin, Acest timp va conta mult mai mult decât timpul consumat de noi în diferite activităţi chiar dacă noi nu avem curăţia sfinţilor in rugăciune Dumnezeu ne cunoaşte neputinţele fiecăruia şi va împlini acolo unde va fi nevoie, atunci când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Aşa că vă rog fraţilor ca fiecare dintre dvs să-i anunţaţi pe prietenii şi pe cunoştiinţele dvs despre care ştiţi că au credinţă în Hristos să ia parte la aceasta lucrare!

Cu mult drag, Laurenţiu



Naţiunea suspectă

Noi mărturii despre Părintele Arsenie Boca



De la răsărit se va ridica un popor fără cruce dar şi un om cu stea în frunte!


In anul 1976, cand picta biserica Drăgănescu, părintele Arsenie spunea, în dialog cu informatoarea "Vicol Tatiana":
"Conducerii de astăzi nu le trebuie mănăstiri. Ei au lăsat câteva mănăstiri istorice şi atât. Ei vor ajunge să cuprindă înntreg pământul, vor conduce lumea. Până atunci va fi bine de noi. Atunci se va vedea care este creştin adevărat, că va răbda toate . Care nu va cădea în valul lumii".

Eu am zis: Eu nu cred că vor ajunge să cuprindă tot pământul , mai ales că sunt oameni fără credinţă. Parintele Arsenie Boca a răspuns:
" Sunt îngăduiţi de Dumnezeu... să pună stăpânire pe înntregul glob pământesc... Nu te pune cu ei rău ci să fii credincioasă, că Dumnezeu este în orice loc ca şi la Ierusalim ca şi la noi. Căci biserica din inima noastră nimeni nu o poate dărâma".

Adrian Nicolae Petcu

Privind viitorul a spus odată:
"Zdreanţa roşie, secera şi ciocanul, steaua cu cinci colţuri va dispare , dar va veni steaua cu şase colţuri , anarhia, şi va fi vai şi amar de lume".

Cornea Elena (Hârseni)

Părintele Arsenie:
Vasile, americanii pe care ştiu că-i aştepţi, nu vor veni! Pe noi, singuri, ne aşteaptă o luptă grea şi lungă. Cei buni şi drepţi vor da jertfă mare de viaţă şi sânge, cei slabi, nimicnici şi făţarnici vor îngroşa rândurile duşmanilor noştri atât de mult încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici şi atoateştiitori.
Asta va fi burta lor moale şi-i va duce la pierzare când va veni din Răsărit un om cu stea în frunte.
Dar va fi peste mulţi ani, peste foarte mulţi ani şi nouă Dumnezeu nu ne va hărăzi să vedem acele vremi. Tu nu vei putea vedea americanii care atunci vor veni! Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deşartă a victoriei , câţi dintre cei drepţi au mai rămas! Căci , vezi tu, Vasile, după această victorie deşartă, puţini dintre cei drepţi vor mai fi în picioare şi la sărbătoare. Peste tot vor fi năimiţii [vânduţi duşmanului] şi abia atunci va începe o nouă luptă, poate mai uşoară, căci fără jertfă de sânge, dar la fel de lungă ca şi cea pe care am început-o noi acum!


Vasile Şerbu:Dumnezeu să mă ierte, părinte, dar eu nu mai înţeleg nimic. După ce-om răzbi peste zeci de ani, câştigul să fie tot al năimiţilor?Păi atunci pentru ce mai luptăm noi azi?

Părintele Arsenie:
Păi vezi, asta-i Vasile, voi cei drepţi şi buni trebuie să luptaţi pentru ca nepoţii, strănepoţii şi copii voştri să fie Oameni, cu capul sus printre drepţi, atunci când ne vom întreba câţi sunt dintre ai noştri şi câţi dintre năimiţi, la victoria de care ţi-am vorbit

Vasile Şerbu (Arpaşul de jos)
(Monitorul de Făgăraş, 13-19 feb.2008)

Odată venise o doamnă de la Bucureşti şi Părintele i-a spus că
pe Bucureşti s-a "ouat" de două ori, referindu-se la bombardamente [dar şi la cutremure] , iar când se va "oua" a treia oara Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului deoarece acolo forfotesc păcatele.
Altă dată Părintele ne-a vorbit despre sfârşitul lumii, că
sfârşitul lumii nu va fi aşa cum gândim noi că va muri toată lumea odată. Ci va muri pe rând. Intr-o parte de lume vor fi războaie, în altă parte cutremure, în alta înecări (vezi de pilda tsunami ), vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute şi fără leac. Toate acestea le putem vedea în zilele noastre. Toate acestea, pe care le vedem acum, le-a proorocit Părintele Arsenie prin anii 1945-1946 ca să ne întoarcem la credinţă că sfârşitul nu-i departe. Putem vedea asta după semnele care sunt.
Toate aceste semne ni le-a proorocit Părintele Arsenie prin anul 1945-1946 şi ne-a citit [tălmăcit] din Biblie de la Apocalipsă că
se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne. Se va alege cine va rămâne.

Părintele ne-a spus:
"Nu vă spun de la mine. Aşa scrie în carte, în Biblie".

Preoteasa Lucreţia Urea şi Paraschiva Anghel

Sunt multe de spus, şi are mare dar şi mare putere. Acum, de când a trecut dincolo, simţim darul şi puterea . Ne povestea că
"România va fi Grădina Maicii Domnului, Bucureştiul [reconstruit] va fi noul Ierusalim. Şi care vor rămânea, aleşii lui Dumnezeu, că numai aceia vor rămânea, vor fi într-o fericire nemaipomenit de mare. Dar numai Dumnezeu ştie care vor fi aleşii". Apoi mi-a spus de băiatul cel mare, care nu aude, că atunci când va fi Bucureştiul Noul Ierusalim, o să fie un om mare, că noi ca părinţi nu suntem vrednici să ştim unde va fi el.

Letiţia Suciu (Dumbrăveni)


(Alte marturii despre Pr. Arsenie Boca. Vol. III)

SUPER-MARKETUL LUI DUMNEZEU

Inainte cu mult timp mergeam in Autobuzul vietii. Si intr-o zi am vazut o placuţă pe care scria "Super-marketul lui Dumnezeu." Si am ramas surprins! Cand m-am apropiat, usa s-a deschis larg si m-am aflat inauntru. M-au intampinat lucratorii angajati. Si m-am umplut iarasi de uimire. Erau ingerasi! Unul dintre ei s-a apropiat zambind si mi-a dat un cos. "Cumpara cu intelepciune tot ce vrei!" - mi-a zis.
Erau de toate acolo. Intai de toate am pus in cosul meu multa Rabdare, pretioasa Iubire si Intelegere. M-am gandit:"Acestea iti trebuie mereu, oriunde te-ai duce".In continuare am luat o sacosa de Intelepciune si doua sacose cu Credinta. Sfantul Duh era peste tot si L-am lasat sa ma patrunda. M-am oprit putin, dar mai incolo am vazut Puterea, indinspensabila in luptă."Imi trebuie insă si Binecuvantare, Smerenie si Recunostintă!", am gandit eu. Le-am procurat si pe acestea. In sfarsit , m-am apropiat de casa pentru plata. Cand am inaintat, insa, am vazut si Rugaciunea si Infranarea. Sigur aveam nevoie de amandoua, pentru ca stiam ca , odata iesit din magazin, aveam sa intalnesc pacatele. Pacea si Bucuria, precum si Doxologia erau in ultimul raft.
Deci m-am apropiat de casa si l-am intrebat pe inger:

- Cat datorez? Acela a zambit si mi-a spus cu simplitate:
- Ai luat toate cate ti-au trebuit?
- Da, i-am zis. Cat datorez?
A suras si mi-a zis din nou:"Suma este platita demult. A platit-o Hristos Cel Intrupat, Cel Rastignit, Cel Inviat!"



(Mica Filocalie - Cuviosul Paisie Aghioritul)

DEZASTRELE ADUSE UMANITĂŢII DE CĂTRE DARWINISM

Interviu cu Parintele Proclu despre actele cu microcip si decizia Sinodului! !

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, premiată la Moscova

Preot profesor Ştefan Buchiu / Imagine cotidianul.roLa Moscova a avut loc, miercuri, ceremonia decernării Premiilor Fundaţiei Internationale pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe. Premiul „Pentru activitate remarcabilă privind întărirea unităţii popoarelor ortodoxe. Pentru afirmarea şi promovarea valorilor creştine în viaţa societăţii” pe anul 2008 a fost înmânat Facultăţii de Teologie Ortodoxă "Iustinian Patriarhul" a Universităţii Bucureşti în persoana decanului, preot profesor Ştefan Buchiu.

Premiul Fundaţiei pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe este considerat în lumea ortodoxă cel mai prestigios premiu, fiind decernat anual activiştilor marcanţi din domeniul politic, social şi religios.

Începând cu acest an, premiul a primit numele Patriarhului Alexii al II-lea, de la naşterea căruia s-au împlinit recent 80 de ani şi cu binecuvântarea căruia a fost înfiinţată Fundaţia pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe.

Ceremonia decernării premiilor „Alexii al II-lea” a fost condusă de Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, şi de preşedintele Fundaţiei, doctor în filosofie Valeri Alexeev.

Primind premiul, decanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti, preot profesor Ştefan Buchiu, a spus că „acordarea acestui premiu alături de personalităţi de seamă din numele Bisericii Ortodoxe surori reprezintă un motiv de bucurie şi de mândrie pentru cadrele didactice şi studenţii acestei facultăţi”.

"Acest premiu îl considerăm drept un semn de preţuire pentru activitatea desfăşurată şi care este cunoscută în Biserica Ortodoxă Rusă. Pe de altă parte, acest premiu constituie o provocare pentru noi în sensul intensificării relaţiilor la nivel teologic universitar şi ne gândim deja la schimbul de profesori şi la oferirea de burse pentru teologii care vor să studieze fie la licenţă, fie la master, fie la doctorat".

Preot profesor Ştefan Buchiu, preşedintele Fundaţiei, Valeri Alexeev, şi Patriarhul Kirill / Colaj ruvr.ruConducerea Fundaţiei a decis să acorde premiul pe anul 2008 Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti pentru că „activitatea desfăşurată de colectivul facultăţii aduce un aport considerabil în domeniul învăţământului ortodox, la consolidarea ortodoxiei în România şi la dezvoltarea legăturilor tradiţionale între Bisericile Ortodoxe din lume”.

Potrivit decanului Facultăţii, preotul profesor Ştefan Buchiu, suma de bani oferită de premiu va fi investită în achiziţionarea şi implementarea de echipament tehnic modern pentru biblioteca facultăţii.

Semnificativ este faptul că premiul Fundaţiei pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe a fost decernat Facultăţii de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti la aproape o lună după ce, într-un raport privind activitatea Bisericii Ruse în perioada defunctului Patriarh Alexii al II-lea şi prezentat la 27 ianuarie în deschiderea Sinodului local al Bisericii Ortodoxe Ruse de către Kirill, pe atunci succesor interimar, se spune că „din păcate, Patriarhatul răposatului Întâistătător al Bisericii Ruse, Alexii al II-lea, a fost marcat, mai ales la început, de repetate atentate la teritoriul ei canonic”.

Între altele, Kirill a amintit, atunci, decizia din 1992 a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române de înfiinţare a aşa-numitei Mitropolii a Basarabiei cu Scaunul la Chişinău şi instituirea în anul 2007 a trei eparhii în cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Preotul profesor Ştefan Buchiu este de părere că în această privinţă se poate dezvolta un dialog.

Laureaţi ai Premiilor Fundaţiei Internationale pentru Unitatea Popoarelor Ortodoxe pe anul 2008 au devenit, de asemenea, Preafericitul Hristofor, Mitropolit al Ţinuturilor Cehiei şi Slovaciei, preşedintele Muntenegrului, Filip Vujanovici, şi guvernatorul oraşului Sankt-Petersburg, Valentina Matvienko.

Sergiu Culeac

Italia a transmis Rusiei complexul ortodox din oraşul Bari

Biserica Sfântului Ierarh Nicolae din Bari / Imagine EPAPreşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, i-a înmânat duminică lui Dmitri Medvedev cheile simbolice ale complexului arhitectural ortodox din oraşul Bari.

Acordul privind retrocedarea complexului către partea rusă a fost realizat în martie 2007 în timpul vizitei lui Vladimir Putin în Italia.

Complexul ortodox din Bari, pe teritoriul căreia se află Biserica Sfântului Ierarh Nicolae, a fost construit cu banii credincioşilor ruşi la începutul secolului al XX-lea la iniţiativa familiei împăratului Rusiei.

Iniţial, se plănuia că acest complex va deveni „o Rusie mică” într-o Italie îndepărtată. Însă istoria a vrut să fie altfel.

Considerată a fi unul dintre principalele lăcaşe bisericeşti ale Italiei, Biserica Sfântului Ierarh Nicolae din Bari păstrează încă de la începutul secolului al XI-lea moaştele Sfântului Nicolae făcător de minuni, aduse din Mira.

Sfântul Nicolae făcător de minuni este venerat în mod special în Rusia, de unde fluxul de pelerini spre moaştele Sfântului nu a încetat niciodată.

La mijlocul anilor 90 ai secolului trecut, Biserica Ortodoxă Rusă s-a adresat în repetate rânduri cu rugămintea de a-i retroceda complexul bisericesc.

Autorităţile oraşului Bari au dăruit Patriarhiei Moscovei doar o parte din construcţie, complexul continuând să rămână în subordinea municipalităţii, fapt ce îngreuna dezvoltarea pelerinajului.

Sursa

Cercetatorii au descoperit diferente cerebrale intre credinciosi si atei



Credinta in Dumnezeu poate ajuta la blocarea anxietatii si la reducerea stresului, ajutand persoanele religioase sa fie mai curajoase atunci cand se confrunta cu necunoscutul si chiar sa comita mai putine erori, releva un studiu al Universitatii din Toronto publicat joi in “Psychological Science” si consultat de “Science Daily”, anunta Ziua. Echipa de cercetatori, condusa de Michael Inzlicht, a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a efectuat testul Stroop - care masoara anumite componente ale atentiei executive, si se refera la posibilitatea de a rezolva anumite “conflicte” intre stimuli simultani - asupra a doua grupuri de participanti: credinciosi si necredinciosi.

In comparatie cu participantii care nu cred in Dumnezeu, la cei credinciosi s-a constatat o activitate mai redusa in cortexul cingulat anterior, o portiune a creierului care ajuta la modificarea comportamentului semnalizand cand sunt necesare controlul si atentia, in general drept rezultat al unui eveniment care produce anxietatea, cum ar fi comiterea unei greseli. Cu cat participantii religiosi erau mai zelosi in credinta lor, cu atat mai redusa era activitatea din aceasta zona a creierului lor. “Am descoperit ca oamenii religiosi sau cei care cred pur si simplu in existenta lui Dumnezeu dau dovada de o activitate cerebrala mult mai redusa in relatiile cu propriile lor erori. Ei sunt mult mai putin anxiosi si se simt mai putin stresati atunci cand au comis o greseala”, a declarat Michael Inzlicht. Ce este insa poate si mai interesant este ca efectul calmant pe care il are credinta asupra persoanelor religioase le determina pe acestea sa faca mai putine greseli decat persoanele necredincioase. Totusi, atentioneaza cercetatorii, acest fapt poate fi o sabie cu doua taisuri. “Evident, anxietatea poate fi negativa, pentru ca atunci cand este prea intensa, ramai paralizat de frica. Pe de alta parte insa, ea are o functie foarte utila, pentru ca ne atentioneaza atunci cand comitem erori”, a explicat Inzlicht. “Daca nu traiesti anxietatea cand faci o greseala, de ce impuls mai dispui pentru a-ti schimba sau imbunatati comportamentul astfel incat sa nu repeti aceleasi greseli la nesfarsit?”, a intrebat el.

Părintele Mihai Aldea : Să ne rugăm impreuna pentru buni conducători ai bisericii ai neamului si ai ţării !!!

O nouă demonstraţie - BBC World dezvăluie cat de simplu poate fi clonat noul pasaport biometric!

Campania contra documentelor cu cip continua!

Monahul Filotheu: Dorim sa depasim pragul de 500.000 de semnaturi stranse pentru a impune o initiativa legislativa responsabila, matura si demna de vremurile cu adevarat apocaliptice pe care le traim!


Emisiune despre pasapoartele cu cip pe Antena 3 cu Monahul Eftimie Mitra de la Schitul Huta

Related Posts with Thumbnails

Arhivă



___


Sf. Justin Popovici

Din unica şi nedespărţita Biserică a lui Hristos, în diferite timpuri, s-au desprins şi s-au tăiat ereticii şi schismaticii, care au şi încetat să fie mădulare ale Bisericii. Unii ca aceştia au fost romano-catolicii şi protestanţii şi uniaţii cu tot restul legiunilor eretice şi schismatice. Ecumenismul e numele de obşte pentru toate pseudo-creştinismele, pentru pseudo-bisericile Europei Apusene. În el se află inima tuturor umanismelor europene cu papismul în frunte, iar toate aceste pseudo-creştinisme, toate aceste pseudo-biserici nu sunt nimic altceva decît erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obşte este acela de “pan-erezie” (erezie universală). De ce? Fiindcă în cursul istoriei, felurite erezii tăgăduiau sau denaturau anumite însuşiri ale Dumnezeu-Omului Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeu-Omul în întregime şi pun în locul Lui pe omul european. În această privinţă nu e nici o deosebire esenţială între papism, protestantism, ecumenism şi celelalte secte, al căror nume este “legiune”.

Rugăciunea de dimineaţă a Părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, şi astfel, ţinând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase ajută-mi ca rugaciunea Prea Sfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întunerec. Patimile au pus tină pe ochiul minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţa în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, şi aşa risipim în deşertăciuni zilele noastre, umiliţi şi dosădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniţei în care Te ţinem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârşiţi suntem, cât Eşti de aproape de sufletele noastre şi cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viaţa Ta, lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie. Amin.

Articole recomandate







Comentarii

Persoane interesate

toateBlogurile.ro

Parintele Ilie Cleopa:


Vizionați înregistrarea:

Profeţia Sf. Nil Athonitul-

Părinți duhovnicești